Microsoft looft 100.000 euro uit voor Windows 8.1-kwetsbaarheden

Het opsporen van beveiligingslekken in Windows 8.1 en Internet Explorer (IE) 11 is vanaf nu extra interessant. Microsoft betaalt mensen die een kwetsbaarheid vinden flinke bedragen die kunnen oplopen tot 100.000 dollar.
Microsoft
Microsoft belooft 100.000 dollar te betalen aan de gene die een lek meldt waarmee de beveiliging van Windows 8.1 kan worden omzeild. Weet de melder ook nog een oplossing voor het probleem? Dan betaalt het bedrijf hem of haar nog eens 50.000 euro. Per kwetsbaarheid is het dus mogelijk een bedrag van 150.000 euro te ontvangen.
Tot 11.000 dollar voor IE-lek
Kwetsbaarheden in IE 11 zijn eveneens geld waard, al heeft Microsoft hier minder hoge bedragen voor over. Een kwetsbaarheid in de webbrowser levert tussen de 500 en 11.000 dollar op. Het bedrag wordt alleen uitgeloofd aan volledige nieuwe lekken en is afhankelijk van de ernst van het lek.
Van zowel Windows 8.1 als Internet Explorer 11 lanceert Microsoft op 26 juni een previewversie. Vanaf deze dag is het ook mogelijk aangetroffen kwetsbaarheden bij het bedrijf te melden. Onderzoekers krijgen tot en met 26 juli om kwetsbaarheden in Internet Explorer te melden. Voor het melden van lekken in Windows 8.1 heeft Microsoft geen einddatum bekend gemaakt.

Microsoft looft 100.000 euro uit voor Windows 8.1-kwetsbaarheden

Het opsporen van beveiligingslekken in Windows 8.1 en Internet Explorer (IE) 11 is vanaf nu extra interessant. Microsoft betaalt mensen die een kwetsbaarheid vinden flinke bedragen die kunnen oplopen tot 100.000 dollar.
Microsoft
Microsoft belooft 100.000 dollar te betalen aan de gene die een lek meldt waarmee de beveiliging van Windows 8.1 kan worden omzeild. Weet de melder ook nog een oplossing voor het probleem? Dan betaalt het bedrijf hem of haar nog eens 50.000 euro. Per kwetsbaarheid is het dus mogelijk een bedrag van 150.000 euro te ontvangen.
Tot 11.000 dollar voor IE-lek
Kwetsbaarheden in IE 11 zijn eveneens geld waard, al heeft Microsoft hier minder hoge bedragen voor over. Een kwetsbaarheid in de webbrowser levert tussen de 500 en 11.000 dollar op. Het bedrag wordt alleen uitgeloofd aan volledige nieuwe lekken en is afhankelijk van de ernst van het lek.
Van zowel Windows 8.1 als Internet Explorer 11 lanceert Microsoft op 26 juni een previewversie. Vanaf deze dag is het ook mogelijk aangetroffen kwetsbaarheden bij het bedrijf te melden. Onderzoekers krijgen tot en met 26 juli om kwetsbaarheden in Internet Explorer te melden. Voor het melden van lekken in Windows 8.1 heeft Microsoft geen einddatum bekend gemaakt.