LANCOM lanceert snelle en mobiele 4G-bedrijfsrouters

LANCOM 1781A-4G – ideale, groene mobiele router voor vestigingen;
LANCOM 1780EW-4G –supersnelle WLAN-verbinding tot 450 Mbps
LANCOM Systems, specialist in veilige VPN-netwerkconnectiviteit, lanceert twee mobiele LTE/4G-routers: de LANCOM 1781A-4G en de LANCOM 1780EW-4G.
LANCOM 1781A-4G
De LANCOM 1781A-4G is een nieuwe ADSL2+/4G-router met een intern LTE/UMTS/HSPA+-modem (tot 100 Mbps downstream en 50 Mbps upstream) en een geïntegreerd multimode ADSL2+-modem voor ADSL-verbindingen van het type Annex A, B, J of M. De router is met ieder type DSL-verbinding te gebruiken, waaronder de toekomstige All IP-connecties. Dankzij de combinatie van LTE/UMTS/HSPA+, ADSL2+ en VPN is de LANCOM 1781A-4G ideaal voor bedrijven met een hoofdkantoor en externe vestigingen die afhankelijk zijn van een veilige onderlinge verbinding en met het internet. Dankzij de verschillende mogelijkheden voor internettoegang, ADSL2+ of LTE/4G, is de router overal toepasbaar. Ook is het mogelijk hoogwaardige back-upverbindingen via ADSL of LTE/4G te creëren voor bedrijfskritische applicaties, zoals elektronisch betalen in winkels.
De LANCOM 1781A-4G
Een nieuwe ‘groene’ Gigabit Ethernet 4-poort switch biedt energiebesparende functies (vanaf 802.3az) voor energiezuinige netwerken. Ook het ventilatorloze ontwerp werkt energiebesparend. Vier door de gebruiker te configureren poorten zijn inzetbaar voor LAN, WAN, DMZ, VLAN of monitoring. Een snelle USB 2.0-poort levert voeding voor USB-media; deze poort is te gebruiken voor een netwerkprinter of configuratie-updates voor storagemedia.
LANCOM 1780EW-4G
De LANCOM 1780EW-4G is een geïntegreerd LTE/HSPA+-modem dat voor breedbandconnectiviteit (tot 100 Mbps download en 50 Mbps upload) gebruik maakt van mobiele netwerken. De geïntegreerde 802.11n draadloze LAN-module biedt volledige draadloze networking bij een snelheid van 450 Mbps.
De LANCOM 1780EW-4G
De combinatie van LTE/UMTS/HSPA+, high-speed draadloos LAN en VPN maakt de LANCOM 1780EW-4G tot de ideale oplossing voor bedrijven en vestigingen waar geen vaste bekabeling is voor breedbandtoegang of waar tijdelijke of mobiele internettoegang vereist is. Voorbeelden zijn tijdelijke conferentieruimten, thuiswerkplekken, mobiele kantoren op bouwlocaties en locaties zonder DSL. LTE/HSPA+ biedt hogesnelheidstoegang tot het internet of bedrijfsnetwerken. De router ondersteunt Power over Ethernet (PoE) vanaf 802.11at, waardoor er geen aparte voeding nodig is. Het is ook mogelijk om de LTE/HSPA+-verbinding in te zetten als hoogwaardige mobiele back-up voor bekabelde internettoegang.
De LANCOM 1780EW-4G biedt twee Gigabit Ethernet-interfaces, die ook te gebruiken zijn om externe ADSL- of VDSL-modems te verbinden. De draadloze module voldoet aan de draadloze IEEE 802.11agn-standaard en werkt via de 2.4 of 5 GHz-frequentie.
De ARF-functie (Advanced Routing & Forwarding) op beide routers ondersteunt tot maximaal zestien virtuele netwerken met elk eigen instellingen voor DHCP, DNS, routing en firewall. ARF maakt het mogelijk om logisch gescheiden netwerken voor verschillende groepen te creëren op één fysieke infrastructuur. Dankzij de dual-stack-implementatie werken de routers in IPv4, IPv6 of in gemengde netwerken. Ze zijn efficiënt te beheren met de gratis beheeromgevingen LANconfig en LANmonitor.
Met standaard vijf VPN-kanalen en optioneel 25 kanalen werken de LANCOM routers als één centraleIPSec VPN-gateway met veilige AES-encryptie en ondersteuning van digitale certificaten. IPSec-tunnels zijn zelfs via mobiele netwerken te creëren. 802.1x en TACACS+ bieden aanvullende beveiliging (PCI-DSS-conformiteit) en professioneel beheer van accounts.
De beide routers zijn per direct beschikbaar.