Vodafone waarschuwt voor schadelijke e-mail met virus

Vodafone waarschuwt voor een schadelijke nep-e-mail die vanuit naam van de telecomprovider wordt verzonden. De provider heeft echter niets met de e-mail te maken. Gebruikers doen er dan ook verstandig aan de bijlage uit de mail niet te openen.

Vodafone
De mail wordt verzonden vanaf het mailadres mms@mms.vodafona.nl. Dit mailadres lijkt voor sommige gebruikers wellicht betrouwbaar, aangezien de domeinnaam ‘Vodafone.nl’ bevat. De website is echter niet in handen van Vodafone. De aanvallers claimen in de mail dat de ontvanger via mms een foto of video hebben ontvangen. Deze content zou terug te vinden zijn in een zip-bestand, dat als bijlage met de e-mail is meegestuurd. Dit bestand is echter een virus.
Vodafone waarschuwt gebruikers daarom goed op te letten een dergelijke e-mail niet te openen. De provider adviseert ontvanger het bestand niet te openen en het e-mailbericht direct te verwijderen.