NY Times: Iran achter cyberaanvallen op Amerikaanse banken

Iraanse cybercriminelen vallen op dit moment in opdracht van de Iraanse overheid Amerikaanse financiële instellingen aan. Dit stelt voormalig voormalig overheidsverantwoordelijke en journalist bij de New York Times James Lewis.
De aanval wordt volgens de journalist georganiseerd door de Iraanse regering en is een vergelding op de internationale sancties die het land opgelegd heeft gekregen. Lewis stelt dat binnen de Amerikaanse regering geen twijfel bestaat over de vraag of Iran achter de cyberaanvallen zit. Aanvallers zouden nieuwe methodes gebruiken om websites van banken te hacken en databases van de financiële organisaties te kraken.
Izz ad-Din al-Qassam
Amerikaanse banken zijn afgelopen woensdag aangevallen door hackers. De twintig grootste banken in de Verenigde Staten zijn aangevallen door hackers. De aanvallen zijn opgeëist door de hackersgroep ‘Izz ad-Din al-Qassam’. De groep zou sinds september vorig jaar actief zijn.