Firefox blokkeert slechts de helft van alle phishingwebsites

Mozilla Firefox kan bijna de helft van alle phishingwebsites niet detecteren. Opera presteert het best met het blokkeren van phishingwebsites en weet maar liefst 94,2 procent van alle phishingwebsites te detecteren. Dit blijkt uit de Browser Anti-Phishing-Test December 2012 van het beveiligingsbedrijf AV-Comparatives.
Mozilla Firefox
De webbrowsers Apple Safari 5.1.7.7534.57.2, Google Chrome 23.0.1271.97 m, Microsoft Internet Explorer 90.9112.16421 / 9.0.12, Mozilla Firefox 17.0.1 en Opera 12.11.1661 zijn in het onderzoek getest. Mozilla Firefox blijkt het slechts te presteren en blokkeert slechts 54,8 procent van de geteste phishingwebsites.
Andere webbrowsers
Na Opera blijkt Internet Explorer 82 procent van de phishingwebsites te detecteren en blokkeren. De browser staat hiermee op de tweede positie. Google Chrome blokkeert 72,4 procent van de in de test opgenomen phishingwebsites, terwijl Apple Safari slechts 65,6 procent van de phishing-websites detecteert.
AV-Comparatives simuleert in de test een gebruiker die enkel vertrouw op de anti-phishingbescherming van zijn webbrowsers tijdens het surfen op het web. Alle browsers zijn getest met standaard instellingen. De testen zijn gelijktijdig parallel uitgevoerd op dezelfde URL’s. De phishing URL’s die voor de test zijn gebruikt zijn verzameld uit phishing e-mails die kort voor de kerst zijn ontvangen.