DigiD onbereikbaar door beveiligingslek

DigiD is vandaag onbereikbaar nadat een beveiligingslek is ontdekt. De overheidsdienst Logius, die verantwoordelijk is voor de identificatiemethode DigiD, verwacht dat het systeem pas donderdagochtend weer volledig bereikbaar is.
DigiD
De dienst is offline gehaald nadat een lek werd ontdekt in de beveiliging van de ontwikkelomgeving Ruby. NU.nl meldt dat het om een ernstig lek gaat waarmee een hacker zich toegang kan verschaffen tot de database van een systeem. Misbruik van het systeem is hierdoor mogelijk.
Donderdagochtend weer bereikbaar
Een woordvoerder van Logius zegt tegen NU.nl dat de overheidsdienst hard werkt aan een oplossing. De oplossing moet echter eerst getest en geïnstalleerd worden voordat de burgers weer gebruik kunnen maken van DigiD. Het lijkt erop dat dit proces morgenochtend is afgerond.
Logius benadrukt dat de problemen niet in DigiD zelf zitten, maar in het platform waarop de dienst is gebouwd. De veiligheid van DigiD zou niet in gevaar zijn geweest.