WatchGuard introduceert XTM 5 beveiligingsappliances

WatchGuard introduceert de nieuwe XTM 5 Series appliances voor netwerkbeveiliging. Het bedrijf claimt dat de productreeks voor Unified Threat Management (UTM) de snelste throughput levert in zijn prijsklasse.
WatchGuard XTM 5 Series appliances
De nieuwe XTM 5 Series presteert flink beter dan de vorige XTM 5 modellen. De appliance packet filtering ligt volgens WatchGuard bijna 40 procent hoger en de gateway antivirus is 190 procent sneller. De intrusion prevention (IPS) is daarnaast 220 procent hoger, terwijl de algehele UTM-performance met meer dan 150 procent is verbeterd.
Vier modellen
De nieuwe WatchGuard XTM 5 Series is gericht op bedrijven met 50 tot 500 medewerkers en is leverbaar in vier modellen: XTM 515, XTM 525, XTM 535 en de top-performance XTM 545. De basis firewall throughput begint bij 2 Gbps voor de XTM 515 en loopt op tot 3,5 Gbps voor de XTM 545. De throughput met de complete beveiliging door de nieuwste generatie UTM-services begint bij 850 Mbps voor de XTM 515 en loopt op tot 1,23 Gbps voor de XTM 545.
WatchGuard Application Control geeft bedrijven gedetailleerde beheermogelijkheden over Web 2.0 applicaties, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. De tool beschermt niet alleen tegen de allernieuwste bedreigingen die gebruik maken van deze populaire applicaties, maar biedt bedrijven ook de mogelijkheid te bepalen hoe individuele medewerkers dergelijke applicaties mogen en kunnen gebruiken. Dit wordt direct vanuit de corporate firewall geregeld.
Basiselementen
De WatchGuard XTM 5 Series is opgebouwd uit een geïntegreerde firewall, IPS en Application Control. Vanaf deze basiselementen kunnen gebruikers overstappen op de nieuwe generatie UTM door WatchGuard’s Gateway Anti-virus, WebBlocker, spamBlocker en Reputation Enabled Defense aan hun platform toe te voegen.
WatchGuard speelt met de nieuwe productreeks ook in op de populariteit van BYOD. De nieuwe WatchGuard XTM 5 Series biedt de mogelijkheid veilige virtual private network (VPN) tunnels op te zetten voor zowel iOS-gebaseerde apparaten als Apple’s iPad en iPhone als Android-smartphones en –tablets. Bedrijven zorgen hiervoor voor volledige bescherming, zelfs voor privé-apparaten die medewerkers zelf naar kantoor meenemen.